Comença el Batxillerat i la FP amb la queixa dels directors de manca de temps per formar el nou professorat

Comença el Batxillerat i la FP amb la queixa dels directors de manca de temps per formar el nou professorat
Susana Soldado/ Raquel Moreno
12/09/2023 - 13:42

Badalona - Inici de curs de Batxillerat i cicles formatius a Badalona marcat per la queixa dels directors davant la manca de temps que han tingut per preparar el nou claustre. L'estabilització de places, la sol·licitud de trasllat d'alguns professors i la incorporació de nou professorat en són les causes. A l'Institut Júlia Minguell, hi han arribat 20 nous professors dels 63 que hi ha a la plantilla.

INSTITUT JULIA MINGUELL 7


A l'institut de Sant Antoni de Llefià s'afegeix que és un centre d'alta complexitat on la mobilitat de l'equip docent encara és superior. Part de la vintena de professors hi van arribar al juliol, però el gran gruix ho ha fet a principis de setembre. Des de la direcció, expliquen, es fa un esforç els primers dies per facilitar la integració del nou equip amb reunions i formacions concretes. De fet, a l'Institut Júlia Minguell sol·liciten una Formació Interna de Centre al Centre de Recursos Pedagògics per acompanyar el professorat nou vingut. Segon el director del centre, Joan Chacón, la mobilitat a l'institut és mot elevada i ja fa temps que van veure la necessitat de fer una formació específica per facilitar l'arribada de nous professors. 'El FIC ens permet fer gestions d'aula i treballar les tecnologies' explica Chacón.

INSTITUT JULIA MINGUELL

El curs comença amb l'esperança de no topar-se amb els mateixos problemes de l'any passat, un d'ells la manca de professors de determinades especialitats. Segons Chacón, ha estat una problemàtica general a tots els instituts de Badalona. 'Els curs passat vam tenir dificultats per trobar docents de llatí, català, informàtica i tecnologia', assegura.

A Catalunya, el curs d'ensenyament postobligatori s'inicia amb 8 mil estudiants més. L'Institut Júlia Minguell manté el nombre d'estudiants de l'any passat, té un total de 550, dels quals 160 cursaran batxillerat i el Cicle d'Animació Socioesportiva que imparteix el centre des de fa uns anys.