Comença el programa Cine Sènior, entrades a 2 euros pels majors de 65 anys

Comença el programa Cine Sènior, entrades a 2 euros pels majors de 65 anys
Àlex Sisó / Anna Fàbrega
11/07/2023 - 20:12

Badalona - Aquest dimarts ha començat el programa Cine Sénior, que permet a les persones de més de 65 anys anar al cinema tots els dimarts per només 2 euros. L'Ocine Màgic de Badalona és una de les més de 400 sales d'exhibició d'arreu de l'estat que s'han acollit a la iniciativa impulsada pel Govern espanyol per fomentar el retorn als cinemes. El programa s'allargarà fins a finals d'any.

taquilles

Es tracta d'una proposta que pretén recuperar la il·lusió de gaudir del cinema com una experiència emocional i presencial, que transcendeix el mer fet de veure una pel·lícula. Les entrades només es poden adquirir a les taquilles dels prop de 80 cinemes catalans adherits al programa Cine Sénior, on els espectadors s'hauran d'identificar i acreditar que tenen més de 65 anys. Algunes de les persones que aquest dimarts han anat a l'Ocine Màgic valoren molt positivament el fet de poder veure estrenes per un mòdic preu.

La població major de 65 anys constitueix el grup d'edat que més està trigant a reprendre els hàbits d'assistència al cinema en sales previs a la pandèmia. Segons dades del Ministeri de Cultura, un 49,3% dels joves de 20 a 24 anys va acudir almenys una vegada a l'any al cinema entre 2021 i 2022, un percentatge que cau fins al 6% en la població de més edat. Francisco Polo és responsable de màrqueting d'Ocine.

De tots els sectors culturals, el cinema continua sent un dels més afectats per la pandèmia. Malgrat els repunts experimentats l'any passat, el sector encara es troba aproximadament amb un 40% menys d'espectadors en relació amb la mitjana dels anys 2017 al 2019.