Comença la campanya de control de plagues a la xarxa de clavegueram

Comença la campanya de control de plagues a la xarxa de clavegueram
Àlex Sisó
15/04/2024 - 18:07

Badalona - L'Ajuntament de Badalona ha iniciat aquest dilluns l'aplicació del tractament preventiu per al control de paneroles i rosegadors a la xarxa de clavegueram. Aquest any s'ha ampliat el nombre de pous que es tractaran i la campanya s'anirà estenent de forma progressiva a tots els barris.

L'actuació consisteix a aplicar un tractament contra les paneroles que perdura fins a dotze setmanes al clavegueram, sempre que les condicions ambientals i climatològiques siguin favorables. Una acció que permet minimitzar la proliferació d'aquesta plaga coincidint amb l'augment de les temperatures. L'actuació per al control de la població de rosegadors s'executa de forma similar, aplicant un tractament contra aquests animals en un itinerari prèviament programat, segons criteris tècnics i en funció de les queixes veïnals recollides.

PANEROLES

A Badalona, la panerola americana, de color vermellós i alada, ha anat substituint a la panerola negra, també anomenada oriental. Adaptada al medi urbà, habita en espais foscos i humits. Per evitar la seva presència, l'Ajuntament de Badalona recomana a la ciutadania eliminar les fonts d'humitat, no deixar aliments sense tapar, netejar bé les restes de menjar a les cuines i tancar bé els cubells i bosses d'escombraries, entre altres. En el cas dels establiments comercials, especialment els alimentaris i de restauració, remarca la necessitat de fer un bon control de l'entrada de mercaderies i disposar d'un pla de control de plagues específic.