Comença la Festa Major d'Agost de Badalona

Comença la Festa Major d'Agost de Badalona
Àlex Sisó
14/08/2023 - 22:23

Badalona - La Festa Major d'Agost de Badalona ha començat puntual a les vuit del vespre amb la tradicional tronada, una traca de 500 metres que uneix les dues places de la vila, l'antiga, que ara és la plaça de la Constitució, i l'actual.

Tot seguit, en Guillem Xicart, del Circol, ha estat l'encarregat de llegir el pregó d'enguany, en nom de la Comissió de Festes, des del balcó de la Casa de la Vila. Ho ha fet interpretant el personatge d'en Botifarreta, un carnisser que ha criticat l'alcalde Xavier Garcia Albiol per ser de vacances durant les festes de la seva ciutat. També ha manifestat que espera que el batlle no es faci el cec davant les demandes de Badalona com l'ampliació del parc d'habitatge públic, material per les entitats, un bon manteniment dels equipaments públics i polítiques que afavoreixen la inserció laboral del jovent, entre altres.

PREGONER OK

Després del pregó, les salves dels trabucs dels Miquelets de Badalona han donat el tret d'inici al ball a plaça, on les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat han fet les seves tandes de lluïment i han desfilat en cercavila pels carrers Francesc Layret, de la Mercè fins a arribar a La Rambla.

MIQUELETS

Algun trabuc que ha fallat i un petit incendi en un dels xiprers de la casa de la vila, provocat per les guspires, han estat algunes de les anècdotes destacades que s'han viscut en una plaça de la Vila que, malgrat la calor, s'ha omplert de persones de totes les edats que no s'han volgut perdre l'inici de la Festa Major d'Agost.

incendi xiprer

El castell de focs, a les 10 de la nit, ha donat pas a la programació musical a la Rambla, amb el concert de Los 80 Principales i el ritme del grup de punxadiscos badalonins, PD Tralla.

GENT