Comença l'enderroc del mur d'Eduard Maristany entre una gran expectació dels veïns

Comença l'enderroc del mur d'Eduard Maristany entre una gran expectació dels veïns
Judit Larios
25/02/2024 - 16:48

La Mora, Badalona - L'inici de l'enderroc del mur del carrer d'Eduard Maristany ha generat gran expectació entre els veïns de Badalona. Unes 400 persones s'han apropat aquest diumenge a veure com l'excavadora demolia un mur que fa anys que se'ls promet que es retirarà. Es tracta d'una actuació que ampliarà i remodelarà aquesta via en el tram de les Tres Xemeneies.

Després d'un compte enrere i entre aplaudiments, l'excavadora començava a tirar a terra els primers totxos de la paret. Els veïns tant de la Mora com d'altres barris de Badalona no s'han volgut perdre un moment que, per ells, era històric. La demolició del mur d'Eduard Maristany se'ls havia promès des de feia anys i, per això, l'han presenciat amb incredulitat.

enderroc mur eduard maristany 3

L'Ajuntament ha celebrat una festa d'inici de les obres amb xocolatada i música. L'alcalde Xavier García Albiol destaca que la remodelació permetrà millorar la seguretat i la mobilitat a la zona, alhora que connectarà el litoral de la ciutat amb Barcelona. També defensa que suposarà la transformació d'aquesta zona de passat industrial.

Amb aquesta reforma, el carrer passarà dels 9 metres d'ample actuals a 21. Així, tindrà espai no només per als vehicles, sinó que també hi haurà voreres per a vianants i un carril bici. Fins ara, un semàfor alterna el pas de les dues direccions de la marxa, ja que l'amplada del vial només permet la circulació en un sentit. El projecte també millorarà la il·luminació, el paviment i el clavegueram. L'execució de les obres s'allargarà cinc mesos i té un pressupost de més d'un milió d'euros.

enderroc mur eduard maristany 2