Primera visita dels nous inquilins a la CACI

Primera visita dels nous inquilins a la CACI
Anna García de Albéniz
03/04/2024 - 15:52

Front Marítim, Badalona - L'executiu local treballa de forma conjunta amb l'Escola de Música Moderna i el Conservatori en el pla funcional per adequar l'espai a les necessitats dels centres de formació musical. El govern local calcula que la licitació del projecte executiu arquitectònic es podria obrir a finals d'aquest 2024 o a principis del 2025. Ho han anunciat aquest dimecres durant una visita de treball a l'espai CACI.

VISITA CACI  (4)
Visita a l'interior de l'antiga fàbrica CACI

Entre aquesta setmana i la propera ambdues institucions entregaran el pla d'usos als arquitectes municipals perquè puguin valorar-ne la seva viabilitat. Per començar s'ha d'estudiar com es distribuiran els espais a l'interior de l'antiga fàbrica i com s'han d'adaptar a les activitats musicals. Juan Fernández, primer tinent d'alcaldia, preveu que es podria complir amb el calendari establert i començar les obres entre finals del 2025 i principis del 2026.

Aquest any començarem a treballar el Pla Funcional que ha de sortir de l'Ajuntament i després farem una licitació pel projecte arquitectònic. Podrem començar aquesta licitació entre finals d'aquest any i principis del vinent, per tant, és possible que les obres puguin iniciar-se quan es va dir en un primer moment.

Després de la visita, els directors d'ambdues institucions s'han mostrat «gratament sorpresos». Tot i que de moment l'espai interior és diàfan i obert, apunten que és un edifici idoni per acollir la seva tasca. Consideren que la nova ubicació ajudarà a captar nous públics, però creuen que no hauria de ser l'únic equipament dedicat a l'àmbit musical a la ciutat.

VISITA CACI  (2)
Visita a l'interior de l'antiga fàbrica CACI

En parlen Ramon Montoliu, director de l'Escola de Música Moderna i Pep Borràs, director del Conservatori.

Hi haurà un públic diferent, segur. Aquí al costat hi ha molta gent que hi viu i possiblement són alumnes que no haurien anat al Centre. També hi ha alumnes que anaven al Centre i que vindran fins aquí.

És bo també que la música sigui accessible a diversos punts de la ciutat. Una població amb aquest nombre d'habitants no es planteja que hi hagi només, pel que fa a l'ensenyament bàsic de la música, un sol punt.

D'altra banda, aquesta setmana han començat les tasques de millora en l'actual edifici del Conservatori. Es duran a terme actuacions a la façana així com també al tercer pis. Des de l'Escola de Música Moderna expliquen que la seva situació continua com mesos enrere. La part central està inhabilitada per l'aparició de deficiències a les bigues, fet que dificulta el seu dia a dia. Tot i així, asseguren que hi ha un projecte sobre la taula per arreglar el terrat a la zona afectada.