Comencen les obres per accelerar el retorn dels veïns desallotjats

Comencen les obres per accelerar el retorn dels veïns desallotjats
Sara Nicolás / Raquel Moreno / Judit Larios
07/03/2024 - 13:54

Dilluns és la data prevista segons l'Ajuntament de Badalona per finalitzar les inspeccions tècniques

Raval, Badalona - Demà s'iniciaran les obres per reforçar els puntals de l'edifici n°7 del carrer del Canigó després que s'hagin acabat de recollir les signatures dels veïns que faltaven per autoritzar. La previsió és instal·lar puntals aeris que permetin a curt termini la tornada dels veïns. Una tècnica que vol replicar-se als onze habitatges que s'han apuntalat fins ara si les condicions de l'edifici ho permeten.

El veïnat es mostra esperançat davant l'anunci de les obres de reforç. Alguns propietaris, però, esperen que aquests treballs provisionals no provoquin que s'allargui en el temps l'obra definitiva.

CANIGÓ 7 (1)

Aquest divendres també s'apuntalaran les quatre plantes dels números 113 i 115 d'Ausiàs Marc, inspeccionats avui, així com diversos habitatges del número 114. En aquests edificis no caldrà desallotjar els inquilins. El govern local assegura que la data prevista per acabar les inspeccions tècniques als 420 habitatges de l'illa és el pròxim dilluns.

D'altra banda, però, l'Ajuntament no ha rebut cap resposta envers el conveni que, en principi, s'havia acordat amb la Generalitat perquè s'encarregués de més de la meitat de les despeses d'aquestes inspeccions. Des del departament de Territori expliquen que la resposta està pendent dels col·legis professionals. Aquests, expliquen, han d'aprovar una modificació del document, proposada pel consistori badaloní, que afectava la seva tasca.