Compte enrere per la Festa Major d'Agost

Compte enrere per la Festa Major d'Agost
Àlex Sisó / Silvia Villaroel
14/08/2023 - 10:11

Badalona - Aquest dilluns comença la Festa Major d'Agost de Badalona. Durant tres dies la cultura popular, per a grans i petits, i la música, per a tots els gustos, prenen un protagonisme que compartiran amb les activitats tan tradicionals i arrelades a la ciutat com el castell de focs d'artifici, les matinades o la cercavila.

En l'edició de la Festa Major d'enguany els concerts al passeig de la Rambla proposen viatjar aquesta nit als 80, amb la música de Los 80 Principales, mentre que la nit de dimarts el protagonisme serà per al pop festiu de La Fúmiga i la fusió de ritmes urbans i llatins de Figa Flawas i Julieta. Recordem que l'Ajuntament de Badalona instal·larà un Punt Lila durant les dues nits de concerts de la Festa Major per prevenir agressions sexuals i LGTB-fòbiques. S'ubicarà al passeig de la Rambla, entre el monument a Roca i Pi i l'Escola del Mar.

CONCERTS

La Festa Major d'Agost començarà aquesta tarda, a les 18 hores, amb el repic de festa a l'església de Santa Maria, a càrrec de Campaners de Badalona. A les 20 hores serà el torn de la tronada, el pregó, a càrrec de la comissió de Festes de Badalona, i el ball a la plaça de la Vila. Tot seguit s'iniciarà la cercavila de les colles de cultura popular pels carrers de Francesc Layret, de la Mercè i el passeig de la Rambla. El castell de focs, a les 22 hores, a la platja dels Pescadors precedirà el concert amb les millors cançons de la dècada dels 80. L'endemà, dimarts, a les 11 hores del matí, se celebrarà l'ofici solemne a l'església de Santa Maria. El seguirà el ball de Gegants a la plaça de Barberà i a les 22 hores de la nit el tradicional bany de bèsties a la platja dels Pescadors.

En el marc de la Festa Major també es podrà visitar a la planta baixa de la Casa de la Vila l'exposició 'Arrenglerats a la Platja' Els envelats i la Festa Major i també la Mostra d'imatgeria festiva de la ciutat. L'Ajuntament de Badalona permetrà ampliar l'horari de tancament dels bars, restaurants i discoteques de la ciutat durant la Festa Major d'Agost.