Comunicats de l'ACB i Penya pels càntics a Yabusele

Comunicats de l'ACB i Penya pels càntics a Yabusele
Ferran Vinaixa
11/06/2023 - 22:11

Badalona - Dissabte el Palau Olímpic de Badalona va passar una nit de gala. 12.323 espectadors van omplir les graderies amb el rècord d'assistència de la temporada. El Joventut no va poder guanyar el tercer partit de la sèrie (ara 2-1 a favor del Real Madrid), però la nota negativa del partit no va ser la derrota verd-i-negre, sinó els càntics que una part de l'afició va dedicar al jugador del Madrid Guerschon Yabusele dient-li 'assassí, assassí'.

El club va intentar frenar aquests insults. El president per exemple va baixar a la mitja part a parlar amb alguns dels grups de d'aficionats més representatius com els dimonis verd-i-negres, i posteriorment per megafonia es va demanar que deixessin de fer aquest tipus de càntics.

comunicat acb
comunicat de l'ACB

El segon comunicat és el del Joventut de Badalona, on manifesta la seva repulsa pels càntics, parla que es van prendre mesures proactives des del club i es van impartir les instruccions oportunes que els van acabar per erradicar. El club manifesta que aquestes actituds no s'ajusten dels valors de la Penya que es basen en el respecte amb tots els actors que participen en les competicions esportives ( rivals , àrbitres, organitzadors, i aficionats).

comunicat penya
comunicat del Joventut Badalona

El comunicat verd-i-negre demana als aficionats que vagin dilluns a l'Olímpic que animin al primer equip per batre esportivament al rival i forçar així el 5è partit de les semifinals, i exigeix que s'abstinguin de proferir insults a qualsevol participant, sigui oralment o mitjançant pancartes. La Penya acaba el seu comunicat dient que 'Ser el bressol del bàsquet representa un gran honor, però també comporta una immensa responsabilitat'.

La reacció a les xarxes socials no s'han fet esperar. Alguns simpatitzants verd-i-negres han volgut recordar a xarxes com Twitter que altres càntics en altres pistes patides per jugadors com Sadiel Rojas (UCAM Múrcia) o en el passat a Nikola Mirotic o Juan Carlos Navarro (FC Barcelona) mai han estat o van ser objecte d'un comunicat per part de l'ACB.