Comuns Sumar reivindica la rehabilitació d'edifics per a dignificar un parc envellit a municipis com Badalona

Comuns Sumar reivindica la rehabilitació d'edifics per a dignificar un parc envellit a municipis com Badalona
Raquel Moreno Escudero
08/05/2024 - 14:02

Badalona - La posada en marxa de la Llei de Barris Verds és una eina imprescindible per a dignificar barris com el Raval, Llefià i la Salut de Badalona. Ho ha reclamat la cap de llista de Comuns Sumar, Jéssica Albiach, en una visita a Badalona.

Amb un pressupost de 1.500 milions d'euros aquesta política social, alerta, afavorirà la rehabilitació d'edificis construïts els anys seixanta amb materials de mala qualitat o amb aluminosi. Com a exemple ha lamentat les situacions en què han de viure els afectats per l'esfondrament mortal del carrer del Canigó. Molts d'ells, recorda, amb tots els habitatges apuntalats i que representen, diu, un perill en el seu dia a dia. Aquesta mesura, celebra, aportarà tres grans beneficis per a la ciutadania. Denuncia però que tot i que aquesta Llei de Barris Verds fos aprovada al Parlament i s'hagués acordat un pressupost amb ERC, el govern no ha destinat ni un euro.

Albiach ha aprofitat la seva visita al municipi per reiterar que la tortura animal no és cultura i ha signat la iniciativa legislativa popular per a derogar la llei de patrimoni cultural de la tauromàquia en una paradeta instal·lada a Pompeu Fabra. En la seva intervenció davant els mitjans, Albiach també ha anunciat que la seva formació tornarà a portar al Parlament de Catalunya la proposta per prohibir els correbous.

albiach barris 4