'Con pasado y con futuro', el llibre de memòries de l'activista antifranquista Adoni González

'Con pasado y con futuro', el llibre de memòries de l'activista antifranquista Adoni González
Judit Larios
10/06/2023 - 12:35

Badalona - Adoni González, referent en la lluita antifranquista a Badalona, ha presentat aquest divendres a l'Espai Betúlia el seu llibre de memòries 'Con pasado y con futuro'. A l'obra, l'autor repassa la seva trajectòria vital, on s'inclouen episodis com les set detencions que ha viscut, sent el darrer pres polític de Badalona.

Al llibre, González explica la repressió que va viure des dels 16 anys fins a finals del franquisme. Es considera una persona que ha tingut una vida molt activa i que s'ha implicat en lluites molt diverses, des del seu suport als iaioflautes, la reivindicació del cineclub a la ciutat o la defensa del Sàhara. Al llarg de l'obra, l'autor defensa les lluites d'anònims a qui mai se'ls va reconèixer el seu esforç. Per això, ha inclòs els noms de totes les persones amb qui recorda haver coincidit al llarg de la seva vida involucrades en alguna lluita social.

El procés d'escriptura del llibre ha comportat, també, la cerca de documents històrics en arxius i biblioteques. L'autor assenyala que ha dedicat moltes hores a trobar dates i noms concrets per complementar les seves memòries.

adoni gonzáelz