'Coneix el teu mar', un projecte multidisciplinar per apropar l'ecosistema marí a l'alumnat

'Coneix el teu mar', un projecte multidisciplinar per apropar l'ecosistema marí a l'alumnat
Raquel Moreno
06/09/2023 - 14:26

Badalona - Despertar l'esperit crític d'estudiants de 3er d'ESO entorn l'ecosistema marí és un dels objectius del projecte Coneix el teu mar, liderat per l'entitat badalonina Espaimar i l'Institut de Ciències del Mar. La prova pilot del darrer curs donarà pas enguany a una nova edició que es farà inicialment a 4 instituts de Badalona durant el crèdit de síntesi.

A través d'una situació d'aprenentatge l'alumnat treballarà diferents àrees com la biologia, la tecnologia o les matemàtiques des d'una visió científica i crítica. Així, coneixeran quin és l'estat del mar amb la recollida de mostres amb eines de mesures construïdes per ells mateixos per determinar la seva temperatura i transparència i analitzar el plàncton. Amb aquestes dades els alumnes extreuen les seves conclusions, posant especial atenció en els Objectius de Desenvolupament Sostenible que marca la Unesco.

Els seus impulsors preveuen que el projecte arribi a més instituts badalonins amb l'objectiu de formar part de les anomenades «Blue Schools» de la Unió Europea, centres educatius interessats per l'ecosistema marí i que volen impartir aquesta temàtica a les aules.

coneix el teu mar 2