Connectar amb les emocions per tractar l'alzheimer

Connectar amb les emocions per tractar l'alzheimer
Mar Martínez
29/09/2023 - 15:57

Montigalà - El centre sociosanitari El Carme ha posat en marxa una sala immersiva sensorial que complementa les teràpies que es fan amb persones ingressades amb deteriorament cognitiu. Connectar amb les seves emocions, i això és el que permeten les imatges que s'hi projecten, és fonamental per motivar-les a moure's i a estimular el cervell.

Un fons marí, una passejada per la ciutat de Badalona, per un mercat o per la muntanya, són algunes de les imatges en moviment que omplen la sala immersiva que El Carme ha pogut muntar amb la col·laboració econòmica del Rotary Club.

Sala immersiva El Carme frame

A la teràpia immersiva, el pacient no és un mer observador. L'especialista que dirigeix la sessió el fa interactuar a partir de preguntes i propostes sobre allò que veu, sent o recorda en veure les imatges projectades. Les persones ingressades que pateixen alzheimer són les primeres a participar en les experiències pilot que es realitzen aquests dies a El Carme. La idea, però, és que qualsevol pacient ingressat s'hi sumi, i també hi hagi sessions destinades a millorar el benestar dels professionals del centre.