Consells de prevenció davant els riscos d'estiu

Consells de prevenció davant els riscos d'estiu
Raquel Moreno/ Laura Valverde
20/06/2024 - 14:16

Badalona - Com afrontar la calor intensa i fer un bany segur són algunes de les qüestions que protagonitzen les sessions d'autoprotecció per a gent gran impulsades per Protecció Civil. Unes xerrades per donar consells de prevenció i protecció davant els riscos d'estiu que afecten especialment a aquest col·lectiu. Aquest dijous el Casal Cívic i Comunitari de Pomar ha acollit una trentena d'assistents.

proteccio civil 2

Baixar les persianes del domicili en episodis de calor intensa, no sortir al carrer en hores on la temperatura és més elevada i fer ús dels refugis climàtics de la ciutat són algunes de les recomanacions per afrontar l'arribada dels riscos d'estiu. Conèixer i respectar les banderes a l'hora de banyar-se al mar i comptar amb un equip d'emergència a casa són també mesures d'autoprotecció davant d'una situació de perill. Sovint desconeixem què cal tenir a l'abast si una emergència ens sorprèn. Serà imprescindible comptar amb una llanterna i ràdio amb piles, un mòbil, una farmaciola i la documentació bàsica, segons ha detallat la tècnica de la Direcció General de Protecció Civil, Judit Lecue.

La gent gran és més vulnerable davant onades de calor i cal garantir-los un bany segur. Volem oferir-los consells de protecció perque puguin afrontar amb seguretat els riscos d'estiu

Segons les participants aquestes xerrades les dota de més seguretat per afrontar una situació d'emergència. Els tècnics també els han explicat què fer davant d'un incendi forestal i com activar les alertes de Protecció Civil al telèfon mòbil. Les xerrades continuaran en una vintena de centres cívics i comunitaris arreu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona durant els propers mesos.