Consells per protegir els animals durant la revetlla de Sant Joan

Consells per protegir els animals durant la revetlla de Sant Joan
Laia Martínez
18/06/2024 - 21:05

Badalona - Amb la revetlla de Sant Joan a tocar, els petards i els focs artificials tornaran a omplir els carrers de la ciutat. Són sorolls estridents que poden generar por i ansietat a les nostres mascotes. Perquè no ho passin tan malament, el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya i Protecció Civil de la Generalitat comparteixen recomanacions de cara a protegir els nostres gats i gossos en aquesta data tan assenyalada.

DSCF8603

Els experts recomanen preparar una zona segura per a l'animal dins de casa, en un espai còmode i que estigui rodejat de les seves coses, com el seu llit, les seves joguines i aigua. I, per tant, evitar que estiguin en espais oberts. Una bona estratègia seria per exemple encendre la televisió o la ràdio per atenuar el soroll dels petards que exploten a l'exterior. Entre altres mesures, també indiquen no renyar el nostre animal i reconfortar-lo si té por.

GAT FOTOS

En el cas de treure'ls a passejar, s'aconsella fer-ho en les zones i franges horàries més tranquil·les per evitar els moments de major intensitat pirotècnica. Per altra banda, si l'estrès de l'animal és molt gran i arriben a patir forts atacs d'ansietat, els experts també suggereixen consultar amb un veterinari perquè els prescrigui ansiolítics que el calmin durant les hores més crítiques.

📺 Notícia per l'informatiu