Consum incorpora la publicació dels noms dels grans tenidors com a mesura dissuasiva per no complir amb la normativa

Consum incorpora la publicació dels noms dels grans tenidors com a mesura dissuasiva per no complir amb la normativa
Berta Soler Mercader
20/03/2024 - 20:36

Badalona - L'Agència Catalana de Consum aposta per difondre qui són els grans tenidors amb expedients oberts per no oferir lloguers socials com a mesura dissuasiva. Així ho ha explicat aquest dimecres el director de l'entitat, Albert Melià, al Badalona 360. Recordem que Badalona és la ciutat de Catalunya on Consum ha obert més expedients, un total de 110, per aquest motiu.

De fet, des de l'Agència asseguren que s'ha sancionat aquestes empreses amb una penalització milionària que surt dels 1.242 expedients oberts en els darrers quatre anys. Detallen que cada multa correspon a 25.000 euros. Per tal d'incrementar l'efecte dissuasiu d'aquestes sancions, des de l'Agència n'incorporen la seva publicitat.

Melià també ha admès que l'augment accelerat del nombre de casos s'explica perquè des d'octubre de 2022 hi ha un equip de 19 professionals que treballa per reflectir en números aquesta problemàtica.

Recordem que l'Agència de Consum remarca que les dues empreses que més expendients acumulen a Catalunya són Divarian Propiedad, amb 423 expedients, i Promotoria Coliseum Real Estate, amb 221.