Continua la lluita per evitar el tancament de la Fundació Germina

Continua la lluita per evitar el tancament de la Fundació Germina
Sara Nicolás / Mònica Martín / Martí Vinyes
30/05/2024 - 20:41

Badalona - Més d'un centenar de persones afectades pel tancament de la Fundació Germina s'han manifestat aquesta tarda a Badalona per continuar amb la lluita contra el cessament del servei. Precisament el govern local ha anunciat aquesta tarda l'acord amb dues entitats per garantir els casals d'estiu als infants i joves que atenia la fundació.

CONCENTRACIÓ TANCAMENT GERMINA BADALONA (2)

La concentració, que ha començat a les 6 de la tarda just davant la seu de la Fundació Germina a Badalona, ha portat pels carrers de la ciutat el lema de protesta «No al tancament, Germina és casa nostra». Les 260 famílies afectades pel tancament de l'entitat a Catalunya es mostren preocupades per l'arribada del setembre i no disposar d'alternatives. La Lorena Espinola i la Laura Machado són dues de les mares afectades pel tancament de la Fundació Germina.

L'Ajuntament de Badalona ha anunciat que garantirà els casals d'estiu dels infants i joves vulnerables que atenia Germina. Mentre que els adolescents seran derivats a l'associació ISOM, als més petits els acollirà el Casal dels Infants de Badalona. Alhora, el govern local assegura que treballa en una solució a llarg termini.

  • Rosa del Amo, regidora de l'àmbit de Protecció de les Persones:

A la plaça de la Vila de Badalona, punt final de la concentració, els treballadors de Germina s'han reunit amb la regidoria de Serveis Socials per tal d'arribar a un acord. Recordem que l'entitat fa més de 17 anys que ofereix acompanyament a un total de 320 infants i adolescents en risc d'exclusió social. Recentment, però, la Fundació Mauricio i Carlota Botton, entitat que gestiona Germina, va decidir posar fi a la seva activitat a Catalunya. És per això que els 48 treballadors acomiadats i les famílies afectades demanaven implicació als executius locals de Badalona i Santa Coloma de Gramenet i al govern de la Generalitat.

CONCENTRACIÓ TANCAMENT GERMINA BADALONA (4)