Continua plovent, però és insuficient

Continua plovent, però és insuficient
Sara Nicolás / Laia Martínez
30/08/2023 - 14:59

Badalona - Protecció Civil de la Generalitat ha activat de nou l'alerta del pla INUNCAT per una nova previsió de pluges intenses aquest vespre i matinada, sobretot al litoral i prelitoral central. Arriba després d'haver-se desactivat aquest mateix matí, un cop superades les pluges de la matinada sense incidències importants.

El Maresme i el Barcelonès són les zones amb més probabilitat que se superi el llindar de 40 l/m2 en 30 minuts. És per aquesta mateixa raó que es recomana a la ciutadania evitar rieres i zones inundables i tenir prudència a l'hora de moure's per la via pública o circular amb vehicle. No es descarta que caigui tempesta o calamarsa.

TEMPS BADALONA
Font: Servei Meteorològic de Catalunya

La Generalitat celebra que les restriccions imposades per la sequera i l'esforç de la ciutadania per estalviar aigua han permès superar l'estiu sense afegir-ne noves limitacions. Amb tot, des del govern català recorden que la situació encara és greu i que ens trobem immersos en la sequera més greu d'aquest segle. La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha recordat en roda de premsa que en total són 495 els municipis que es troben en situació d'excepcionalitat i que des de l'executiu s'han pres mesures extraordinàries per garantir l'aigua de boca. Plaja també ha fet referència a les pluges generalitzades dels darrers dies, tot assegurant que no han estat suficients per revertir la situació actual de sequera. De fet, Plaja ha apuntat que les reserves dels embassaments es troben al 24% de la seva capacitat.