Continuen a l'alça les incidències contra el col·lectiu LGTBI rebudes per l'Observatori contra l'Homofòbia

Continuen a l'alça les incidències contra el col·lectiu LGTBI rebudes per l'Observatori contra l'Homofòbia
Sara Nicolás
23/10/2023 - 14:18

Badalona - A falta de més de dos mesos perquè conclogui l'any, les incidències contra el col·lectiu LGTBI a Catalunya ja han superat el nombre total de les registrades el 2022. La xifra s'enfila fins als 244 casos, situant-se gairebé la meitat a la ciutat de Barcelona. Badalona n'ha registrat 8 i Santa Coloma de Gramenet, dues.

Casos mediàtics com l'agressió LGTB-fòbica al Somorrostro o l'assassinat del Samuel van convertir l'any 2021 en un punt d'inflexió pel que fa a les denúncies rebudes a l'Observatori contra l'Homofòbia. La repercussió d'aquestes agressions, asseguren des de l'entitat, va empoderar les persones del col·lectiu a denunciar actituds LGTB-fòbiques.

Enguany a Badalona, tot i que les vuit denúncies rebudes són variades, s'han comptabilitzat dues dins l'àmbit educatiu. A ambdós casos els equips docents han detectat discursos LGTB-fòbics entre l'alumnat.

Entre les denúncies registrades a Badalona, es troba la referent a la presentació fallida d'un llibre que va ser qualificat de transfòbic i l'acomiadament a la treballadora d'una guingueta aquest estiu. La més greu rebuda, però, ha estat una denúncia per amenaces homòfobes a un parc de la ciutat per part de dues persones. Un cas que es troba en mans de la justícia.