Concentració en suport a Palestina davant l'Olímpic abans del Penya-Hapoel Tel Aviv

Concentració en suport a Palestina davant l'Olímpic abans del Penya-Hapoel Tel Aviv
Àlex Sisó
29/01/2024 - 20:42

Badalona - Prop d'una desena d'entitats han convocat una concentració en suport al poble palestí davant el pavelló Olímpic. Serà aquest dimarts, a les 19.30 hores, abans del partit entre la Penya i el Hapoel Tel Aviv. Sota la consigna 'Aturem el genocidi a Palestina, no pararem!', els convocants denuncien que Israel utilitza l'esport per blanquejar els seus crims contra el poble palestí.

Consideren que l'Eurocup està encobrint el genocidi que l'estat d'Israel està exercint a la franja de Ghaza, la neteja ètnica i el robatori de terres a Palestina. Recordem que l'abril de l'any passat, la visita de l'equip israelià a Badalona va comportar un fort dispositiu de seguretat de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana, davant l'arribada d'un miler d'aficionats. També es van produir alguns aldarulls durant el partit, quan alguns radicals del Hapoel Tel Aviv es van llançar a la grada inferior on es trobaven seguidors de la Penya. A més, també es van haver de requisar algunes bengales entre l'afició.

L'actual fase del conflicte bèl·lic entre Israel i Palestina es va iniciar passat 7 d'octubre, quan el grup radical palestí Hamàs va atacar per sorpresa Israel, matant més d'un miler de persones, la majoria civils, i segrestant a més de 230. Des d'aleshores Israel ha dut a terme una extensa campanya de bombardejos sobre la Franja de Gaza i un dur bloqueig del territori que ha deixat prop de 27.000 mil palestins morts i més de 65.000 ferits.