Copa, calces i compreses menstruals gratuïtes, ja a les farmàcies

Copa, calces i compreses menstruals gratuïtes, ja a les farmàcies
Mar Martínez
06/03/2024 - 15:01

Lloreda - Copa, calceta menstrual o dues compreses reutilitzable de tela. Són els tres productes d'higiene menstrual que des d'aquesta setmana distribueixen de manera gratuïta més de tres mil dues-centes farmàcies del territori català. Fins al 2025 es poden adquirir, així que no cal tenir pressa. Es tracta d'una campanya de la Generalitat de Catalunya sense precedents al món.

A la farmàcia Condon, al barri de Lloreda, aquests primers dies de campanya són les dones més joves, menors de trenta anys en general, les que s'hi han apropat sobretot per buscar aquests productes. Les calces, de cotó i reforçades per recollir el fluix, i la copa menstrual, un recipient flexible que s'introdueix a la vagina, són els més sol·licitats. A banda de distribuir-los, els farmacèutics fan una tasca informativa, pedagògica i que trenca tabús sobre la regla i els productes d'higiene femenina.

Copa menstrual i calces farmàcia Condon campanya Generalitat
Imatge: Badalona Comunicació

La campanya també persegueix fer front a la pobresa menstrual, generar estalvi i tenir cura del planeta. Per obtenir-ne els productes cal entrar a l'aplicació La Meva Salut. A la part de baix apareix el nom de la campanya «La meva regla, les meves regles». Clicant-hi s'accedeix al codi QR que cal presentar a la farmàcia.

La campanya s'adreça a 2 milions i mig de persones d'entre 10 i 60 anys. El codi QR per aconseguir un dels productes per a la contenció de la regla no caduca fins a l'any vinent.