Crema un matalàs a la masia de Ca l'Andal

Crema un matalàs a la masia de Ca l'Andal
Susana Soldado
01/09/2023 - 12:21

Badalona - Petit ensurt aquest divendres a la masia de Ca l'Andal. Ul matalàs ha cremat a primera hora del matí, omplint de fum la segona planta de la masia. El foc no ha provocat altres danys a l'edifici.

L'avís l'han rebut els bombers a les 7 del matí. Alguns veïns alertaven que sortia fum des d'una de les finestres d'aquesta masia abandonada del barri de Bufalà. Fins allà s'hi han acostat 3 dotacions de bombers que han controlat el foc i ventilat la segona planta abans de les 8 del matí. Segons expliquen des de la plataforma Salvem Ca l'Andal, fa setmanes que una persona viu a la masia, un edifici que des de l'associació de veïns reclamen rehabilitar des de fa anys per poder-ne ubicar una biblioteca.

En una publicació a la xarxa X, Salvem Ca l'Andal denuncia que 'l'incendi d'avui és un fet greu. Com a ciutat no ens podem permetre que torni a passar i arriscar-nos a perdre més patrimoni. Cal que la masia de Ca l'Andal es rehabiliti amb urgència i evitar, així, que el seu estat d'abandó la segueixi posant en perill'.

Per la seva banda, l'Associació de Veïns de Bufalà alerta per la xarxa X que: 'Si la masia ja estigués restaurada tal com reclamem des de fa molts anys aquest fet no hagués ocorregut. L'Ajuntament de Badalona està incomplint la llei de conservació de patrimoni i reclamem que es compleixi de forma urgent'.

Segons expliquen des de les dues entitat, fa mesos van alertar al consistori que veien llum a l'interior durant les nits i sospiten que hi viu una persona.

Diversos veïns de Badalona han alertat del foc a través de les xarxes socials: