Creu de Sant Jordi per Nino Buscató

Creu de Sant Jordi per Nino Buscató
Xavi Ballesteros
23/06/2023 - 15:27

Badalona - Nino Buscató rebrà el pròxim 4 de juliol la Creu de Sant Jordi que li ha atorgat la Generalitat de Catalunya. Ésel reconeixement a una llegenda del bàsquet català i europeu dels anys 60's i 70's.
Va ser un dels bases amb més talent durant quasi dues dècades marcant una època. Va defensar la samarreta del Joventut des del 1964 al 1974 tot i que també va jugar al Pineda, el club de la seva localitat natal, el Barça i l'Aismalibar de Montcada, un històric d'aquella època. A més, va participar en fins a tres Jocs Olímpic a Roma, Mèxic i Munic. Una Creu de Sant Jordi més que merescuda
Buscató va fer un repàs al programa Badalona 360 tota la seva trajectòria, als canvis que ha patit el bàsquet en els últims anys i també la seva vinculació amb l'esport de la cistella on troba a faltar que els jugadors estiguin més arrelats als clubs.
Nino Buscató es va retirar del bàsquet el 1974, amb només 34 anys, però podria haver continuat jugant després d'haver fet aixecar molts seguidors com a una de les llegendes del món de la cistella.