Cryptshow Festival homenatja a Elio Quiroga en una nova secció d'òperes primes

Cryptshow Festival homenatja a Elio Quiroga en una nova secció d'òperes primes
Susana Soldado
21/06/2023 - 14:06

Badalona - Elio Quiroga serà el convidat de Cryptshow Festival. El festival de terror i fantàstic de Badalona estrena aquesta dissetena edició una nova secció «La meva primera vegada». Una secció on el Cryptshow vol portar-nos les òperes primes de directors ja consagrats. Quiroga portarà al Círcol Fotos, una cinta del 1996.

Fotos d'Elio Quiroga és una rara avis, una de les cintes de culte del cinema de gènere espanyol. Va rebre el premi al millor guió i una menció especial del jurat al Festival de Sitges i el 8 de juliol es podrà veure en pantalla gran al Círcol dins del Cryptshow Festival. És una de les novetats del festival de gènere fantàstic i de terror de Badalona amb la qual vol homenatjar a directors consagrats a partir de les seves primeres obres. A banda de la projecció de la pel·lícula, el festival tindrà el seu director, Elio Quiroga, que farà una xerrada.

4
Fotos (1996) d'Elio Quiroga

Les darreres novetats en curtmetratges internacionals, a Badalona

Cryptshow Festival va desgranant d'aquesta manera la programació de la dissetena edició que enguany. Amb la part literària cancel·lada per problemes d'infraestructures amb l'ajuntament, el festival projectarà més d'una trentena de curtmetratges internacionals procedents de prop d'una quarantena de països. Produccions multipremiades com la noruega Tistlebu o la nord-americana Virgil, millor curt al Cannes Short Film. També manté la sessió asiàtica i la juvenil, que aquest any tornarà a comptar amb una sessió de maquillatge d'efectes especials per als més joves.

TISTLEBU
Tistlebu (2022) Dir. Simon Matthew Valentine