Receptes que apropen al mercat laboral, l'objectiu del Curs d'Auxiliar de Cuina

Receptes que apropen al mercat laboral, l'objectiu del Curs d'Auxiliar de Cuina
Sara Nicolás / Àlex López
22/12/2023 - 15:28

Badalona - Convertir la cuina en una eina per generar oportunitats és l'objectiu del Curs d'Auxiliar de Cuina que s'imparteix des de les instal·lacions del Centre Sant Jaume de Badalona. Ara acaba una etapa pels alumnes que reben aquesta formació, subvencionada per la Fundació La Caixa, des del passat mes de setembre.

CURS AUXILIAR DE CUINA SANT JAUME (5)

Han estat quatre mesos compartint fogons i receptes, perfeccionant les seves habilitats culinàries a través de l'elaboració de plats d'arreu del món. Cada divendres, els alumnes aportaven a la classe alguna recepta de la gastronomia dels seus orígens. D'aquesta manera, han descobert plats senegalesos, hondurenys i, evidentment, catalans.

CURS AUXILIAR DE CUINA SANT JAUME (4)

Durant tota la formació han comptat amb un professional de la cuina com a instructor. Ell és en Malamine Soly, director de la cooperativa Abarka, una entitat sense ànim de lucre creada per oferir oportunitats a persones migrades a través de la gastronomia.

L'alumne aporta la seva recepta i el que fem és donar-los la part tècnica, des de la creació de la recepta fins a l'emplatat. És un curs molt centrat a la recerca de feina. L'objectiu és que tinguin ofertes laborals.

CURS AUXILIAR DE CUINA SANT JAUME (1)

Un cop finalitzades les 300 hores del Curs d'Auxiliar de Cuina, els alumnes han assolit el coneixement i la pràctica necessaris per sortir al món laboral. Aquest gener començarà una nova oportunitat per a ells, incorporant-se a diverses cuines com a auxiliars en pràctiques.