Curs pioner d'atenció integral al part a l'aigua a l'Hospital Germans Trias

Curs pioner d'atenció integral al part a l'aigua a l'Hospital Germans Trias
Laia Martínez / Àlex Valero
23/05/2023 - 19:08

Hospital Germans Trias i Pujol, Badalona - L'Hospital Germans Trias i Pujol ha dut a terme la 4a edició del curs d'atenció integral al part a l'aigua. Una formació multidisciplinar i pionera destinada a professionals d'aquest àmbit d'arreu de Catalunya per atendre una pràctica obstètrica al centre hospitalari que cada vegada va més a l'alça.

WhatsApp Image 2023-05-23 at 18.55.08

40 professionals de centres hospitalaris catalans s'han format durant tot un dia, amb teoria i pràctica. Tot amb l'objectiu que adquireixin coneixements i tècniques per assistir integralment els naixements a l'aigua, ja sigui per prevenir o per solucionar possibles emergències obstètriques i neonatals. Laura Terrats és llevadora i coordinadora del curs.

Per les diferents edicions d'aquest curs han passat unes 200 llevadores. Les dues primeres edicions estaven enfocades als professionals de Can Ruti i la Regió Metropolitana Nord, però l'èxit ha fet que hagin volgut ampliar a altres hospitals catalans. Cada grup ha treballat amb diferents escenaris a través de simulacres per conèixer quines situacions es poden donar. Florencio Duran i Anna Collado són dos professionals de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

Des de l'Hospital Germans Trias i Pujol tenen l'oportunitat d'assistir naixements dins l'aigua des del setembre de l'any passat. Per la banyera que han instal·lat han nascut una vintena de nadons. Aquesta, però, és la segona banyera que té l'hospital. La primera està dins el Centre de Naixements Casa Laietània des del 2021, que és una unitat que funciona de forma independent. Les llevadores del Germans Trias asseguren que la tendència a escollir part natural amb ajuda de la banyera és una pràctica que cada cop té més demanda. La Noemí Ramírez és llevadora del Germans Trias.

La unitat obstètrica, expliquen, convida cada cop més a la relaxació amb llum suau, música que reprodueixen en algunes sales o fins i tot amb aromateràpia per fer que les mares estiguin el més còmodes possible a l'hora de tenir la seva criatura.

WhatsApp Image 2023-05-23 at 18.55.26 (1)