Dani Amatriaín: 'Les drogues són un dimoni que ho arrasa tot'

Dani Amatriaín: 'Les drogues són un dimoni que ho arrasa tot'
Àlex Sisó
30/04/2024 - 17:54

Badalona - Dani Amatriaín, expilot de motociclisme, mànager i empresari ha explicat la seva particular història de superació en el llibre 'La meva vida de 300 a 0 km per hora'. Amatriaín va contraure el virus del VIH a causa de la seva addicció a les drogues, però, gràcies als tractaments que rep de l'Hospital Germans Trias i Pujol, pot fer vida normal i ha iniciat una nova etapa com a terapeuta per ajudar els que viuen addiccions.

La cocaïna va portar en Dani a tocar fons i a contagiar-se de la SIDA. Una substància que al llibre l'anomena metafòricament 'El Dimoni', ja que el va portar a perdre-ho tot. Una obra on Amatriaín vol transmetre al lector un missatge de normalitat, amb l'objectiu d'aconseguir desestigmatitzar les persones que pateixen addiccions i tenen el VIH.

Dani Amatriaín al BDN360

A 'La meva vida de 300 a 0 km per hora', Amatriaín fa un repàs de la seva trajectòria professional, sobretot de l'època daurada del motociclisme, que va viure als anys 80. Posteriorment, va entrar al món empresarial i va ser representant de pilots com Emili Alzamora o Jorge Lorenzo. Entrevistat al BDN 360, ha admès que assolir certs nivells d'èxit social facilita l'accés a determinades substàncies. Així i tot, insisteix en el fet que cada persona cau en una addicció per motius diferents.

Els amics i l'entorn familiar, afirma, van ser claus per fer-li obrir els ulls. Ara es dedica a acompanyar persones que lluiten contra les addiccions. Els reptes i superacions del seu passat com a pilot, diu, l'han ajudat en el seu vessant com a terapeuta.Entre els seus reptes, destaca un objectiu professional que ha iniciat amb la seva dona. Es tracta de la creació de la marca de roba BASI Amatriaín. Tant els beneficis d'aquesta marca com del llibre es destinaran a la Fundació Lluita contra les Infeccions, amb seu a Badalona.