Dansa, teatre i presentacions, candidats a omplir els edificis buits de Ca l'Arnús i Can Solei

Dansa, teatre i presentacions, candidats a omplir els edificis buits de Ca l'Arnús i Can Solei
Mar Martínez
20/04/2023 - 15:53

Badalona - La Casa Clara del parc de Ca l'Arnús podria ser un dels primers edificis del parc en reobrir-se al públic. A això aspira l'Associació de Cases d'Innovació, Cultura i art de Catalunya, ACICAC. L'entitat ha signat aquesta setmana un conveni d'intencions amb l'Ajuntament de Badalona. El projecte, sota el nom 'Can Solei i Ca l'Arnús. Parc de les Arts' té per objectiu final rehabilitar els edificis buits del parc i donar-los un ús on es prioritzaria la projecció de diferents disciplines artístiques.

Casa Clara Ca l'Arnús frame

ACICAC voldria obrir la coneguda com a Casa Clara, just al darrera de la piscina de Ca l'Arnús, per fer algun tipus d'acte durant les Festes de Maig. L'ús que l'entitat voldria donar-hi passa per a espai de difusió de teatre i dansa.

La idea de l'entitat és rehabilitar amb fons propis els tres edificis tancats que hi ha a Ca l'Arnús i Can Solei, com són la casa Clara, la casa pairal i un dels edificis de l'antiga escola Artur Martorell. Una de les fonts de finançament seria l'organització d'esdeveniments. El projecte d'ACICAC preveu que l'antiga escola sigui un espai consagrat al còmic i que la casa pairal, la Torre Arnús, aculli exposicions i presentacions de llibres, a més d'esdevenir seu d'ACICAC.

Casa gran pairal Torre Arnús frame

Abans de les Festes de Maig, ACICAC vol impulsar un consell participatiu integrat per entitats veïnals i culturals, grups municipals, empresaris i referents del moviment mediambiental per tal de rebre propostes sobre el futur ús dels edificis del parc metropolità.