El Servei d'Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere de Badalona rebrà casos derivats d'altres municipis

El Servei d'Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere de Badalona rebrà casos derivats d'altres municipis
Raquel Moreno
12/12/2023 - 14:23

Badalona - El Servei d'Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere, el SAI, rebrà des d'aquest dilluns tots els casos derivats d'altres municipis del col·lectiu LGTBIQ+ que hagin patit qualsevol forma de discriminació o violència o que estiguin en risc de patir-la. Les persones que fins a dia d'avui eren ateses per d'altres SAI de l'entorn, ho podran fer a partir d'ara al seu municipi, si així ho sol·liciten.

SAI Badalona 3

D'entre aquest acompanyament especialitzat a les persones LGTBIQ+ destaca l'assessorament jurídic i psicològic, a més de gestions administratives com el canvi de nom del sexe sentit en diversos documents. El SAI també durà a terme accions de prevenció, sensibilització i formació a la població en temes de diversitat afectiva, sexual i de gènere. Tot plegat per conscienciar la ciutadania i evitar l'aparició de més casos d'agressions al col·lectiu. El nou servei no només atendrà les persones del col·lectiu, sinó també les seves famílies, amics o professionals que hi tinguin vincle, segons ha explicat la regidora de Feminismes i LGTBIQ+, Flori Badia.

SAI Badalona 4

L'espai, ubicat a l'Oficina Municipal de Districte 5, a l'exterior del Palau Olímpic, funcionarà amb cita prèvia a través del correu sai@badalona.cat o del telèfon 622 17 63 66. Estarà obert cada matí de dilluns a divendres de nou a dues, i els dijous a la tarda també de quatre a sis. També hi haurà atenció telefònica els dilluns i els dimecres de nou a dues. La Xarxa Sai Badalona també treballarà coordinadament amb el servei Trànsit de l'Institut Català de la Salut que acull, assessora i acompanya a les persones trans que necessiten recursos mèdics, psicològics o socials per completar amb garanties el seu procés de transició de gènere.