De nou, un estudi sobre la pols negra a El Remei

De nou, un estudi sobre la pols negra a El Remei
Mar Martínez
06/10/2023 - 16:58

Badalona - L'Ajuntament de Badalona assegura que ha encarregat a la Universitat de Barcelona un estudi per mesurar els índexs de contaminació al barri d'El Remei i la rodalia. El govern vol un informe propi sobre aquest fet. Això, tot i que l'associació de veïns i l'empresa Airenet ja en disposen d'un de la mateixa universitat que corroboraria les seves sospites sobre les emissions contaminants de l'empresa Tenneco.

Amb els resultats d'un altre estudi de la Universitat de Barcelona a la mà, a principis d'any Airenet va denunciar per via penal l'empresa de pastilles de frens Tenneco per un delicte ecològic. El govern anterior es va comprometre a encarregar un informe per justificar la denúncia per part de l'administració local, però l'entitat assegura que mai l'hi han arribat els resultats. Ara ha aconseguit que el govern dels populars hereti la mateixa promesa i també la de fer un llistat d'empreses que treballen a la zona per conèixer si compleixen la normativa mediambiental. Expliquen que les emissions de pols negra, continuen.

Cortines y pols negra font AV Remei
Cortines tacades per pols negra. Font: AV El Remei

El regidor de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gràcia, ha dit que col·laborarà amb veïns i entitat i s'ha compromès a traslladar a la Generalitat els resultats de l'estudi. L'associació veïnal d'El Remei i Airenet demanen a l'ajuntament que instal·li dos punts de mesurament de contaminació a cadascun dels barris del Districte 6, que són Sant Roc, Artigues i El Remei.

La regidora de Medi Ambient de l'anterior Govern, Rosa Trenado, ha explicat que durant el seu mandat van contactar amb el CSIC per fer estudis a la zona. També que, a través de la Diputació es van instal·lar dispositius per recollir mostres sobre contaminació, no només al districte sisè, sinó a tota la ciutat. Diu que la seva regidoria va iniciar l'inventari d'empreses per detectar les altament contaminants i que van habilitar dues estacions per determinar les característiques de les partícules a la zona sud de la ciutat, la informació de les quals, diu, no va arribar a veure el seu govern.