Deixem de Ser Invisibles celebra les obres a Can Casacuberta però reclama renovar el pla d'accessibilitat a Badalona

Deixem de Ser Invisibles celebra les obres a Can Casacuberta però reclama renovar el pla d'accessibilitat a Badalona
Berta Soler / Àlex Valero
11/08/2023 - 13:06

Badalona - L'associació badalonina Deixem de Ser Invisibles, que agrupa persones amb mobilitat reduïda, celebra que les obres de la Biblioteca Can Casacuberta hagin fet l'equipament més accessible. Amb tot, l'entitat recorda que encara hi ha molta feina a fer i, per això, reclamen al consistori que actualitzi el pla d'accessibilitat de la ciutat.

Les noves portes automàtiques que estrena la Biblioteca central de Can Casacuberta faciliten l'accés al recinte, especialment a persones amb mobilitat reduïda. Denuncien que anteriorment, per tal d'accedir a l'edifici, havien d'obrir grans portals que els pesaven massa i els dificultaven l'entrada. A més, també s'ha reestructurat l'espai per facilitar la mobilitat interior.

CAN CASACUBERTA 2

Tot i l'aclamació d'aquests nous canvis, des de l'agrupació lamenten que després de tres anys tancada, els més petits encara no puguin gaudir de la zona infantil.

Amb tot, Guillermo Hurtado, president de l'associació Deixem de Ser Invisibles, recorda que encara queda molta feina per fer arreu de la ciutat, com per exemple a l'espai Betúlia.

És per aquest motiu que reclamen a l'Ajuntament que s'actualitzi el Pla d'Accessibilitat, elaborat el 2008, i alerten que sense planificació ni full de ruta, mai s'acaba fent res. Amb tot, des de l'associació es mostren optimistes, ja que esperen que el segon semestre d'enguany s'aprovi al Parlament una nova normativa d'accessibilitat que marqui una nova línia a seguir en tots els àmbits de la mobilitat, no només el físic, sinó el comunicatiu i el cognitiu.