Demanen que es repeteixi la convocatòria d'Administració i Funció Pública

Demanen que es repeteixi la convocatòria d'Administració i Funció Pública
Laia Martínez
06/07/2023 - 21:18

Badalona - La badalonina Laura Costa ha demanat a la Comissió del Parlament de Catalunya que es repeteixi la convocatòria de Funció Pública, reservada a persones amb discapacitat intel·lectual, que va tenir lloc el 18 de desembre de 2021. Denuncia que el temari adaptat no s'ajustava a les normes de lectura fàcil i que hi havia una prova que descomptava les respostes errònies.


La DINCAT, la representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, ja alertava a l'abril de l'any passat d'un gran nombre de queixes per part del col·lectiu que es va presentar a aquesta primera prova que la Generalitat obria per cobrir 151 places. Laura Costa, té 31 anys i es va presentar a la convocatòria il·lusionada, però va quedar descartada de la selecció i va ser un cop, diu, molt dur:

La badalonina ha comparegut aquest dijous a la Comissió, juntament amb el seu pare Luis Costa i el president de l'Institut de Lectura Fàcil, Diego Garcia, convidats per al grup parlamentari de la CUP - Un nou cicle per guanyar. Tant Luis Costa com Diego García reclamen la igualtat d'oportunitats i que es repeteixin les proves, adaptades correctament per fer-les més accessibles. Diego Garcia:

Per la seva banda, DINCAT va publicar un comunicat aquest abril per demanar el compromís de l'administració pública i les empreses per tal de garantir el seu dret al treball amb l'impuls d'un nou model d'inserció laboral més inclusiu i sostenible.