L'ús de mascareta i ventilar espais interiors, entre les recomanacions davant l'increment de la grip

L'ús de mascareta i ventilar espais interiors, entre les recomanacions davant l'increment de la grip
Judit Larios
04/01/2024 - 14:40

Badalona - Davant l'augment dels casos d'infeccions respiratòries, especialment la grip, des de l'atenció primària demanen 'sentit comú' a la població perquè segueixin algunes mesures bàsiques.

Recomanen:

  1. Ús de la mascareta quan es tenen símptomes
  2. Quedar-se a casa
  3. Ventilar els espais interiors
  4. Minimitzar els contactes amb persones vulnerables

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària adverteix que aquestes setmanes de Nadal són complicades als centres d'atenció primària. L'increment de les infeccions respiratòries, habituals de l'època, se suma als equips sanitaris més reduïts per vacances, baixes dels mateixos professionals i la vaga d'infermers. La previsió és que les infeccions respiratòries continuïn pujant en els propers dies a causa de les celebracions de Nadal i el retorn a la feina i les classes la setmana vinent.

Són setmanes complicades de molta activitat. La segona i tercera de gener probablement arribaran als màxims

  • Jordi Mestres és el vocal de Comunicació de l'Associació Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC).

Tot i això, el doctor assenyala que la pressió assistencial actual es viurà diferent amb la tornada dels professionals absents. Defensa, però, que cal un canvi d'organització per atendre l'increment de la demanda al llarg de l'any. Així, Mestres creu que l'activitat de l'atenció primària hauria de ser modulable segons els mesos en què es registren pics de pacients.