Des de l'ICO asseguren que cal legislar la venda de cigarretes electròniques per frenar el consum dels menors

Des de l'ICO asseguren que cal legislar la venda de cigarretes electròniques per frenar el consum dels menors
Àlex Valero
06/06/2023 - 21:07

Badalona - El 75% dels joves d'entre 14 i 17 anys consumeixen cigarretes electròniques. Uns productes que es venen com a més segurs i sans que el tabac, però des de l'ICO, asseguren que també tenen components cancerígens i nicotina o derivats.

Els experts denuncien la manca de control d'aquests productes, que estan principalment adreçats als adolescents pel seu màrqueting abusiu a les xarxes socials. Una situació que preocupa a l'Institut Català d'Oncologia, ja que el vàper és el primer pas a l'addicció a la nicotina. Una substància que és principal en el consum de tabac, que és el causant del 90% dels càncers de pulmó i d'altres malalties. Des de l'ICO manifesten que la venda de cigarretes electròniques s'ha de legislar i sancionar aquells establiments que les venen a menors.

A banda dels joves, l'altre perfil de persona que consumeix els vapejadors són aquells adults que fumen i que pensen que amb les cigarretes electròniques deixaran de fer-ho. Una hipòtesi errònia, diuen des de l'ICO, ja que 6 de cada 10 adults que justifiquen el seu consum a aquesta raó, acaben consumit tant tabac com vàper. Una situació que, manifesten, es dona per l'actual llei, que permet vàpejar en llocs on fumar tabac no està permès.