Desarticulada una organització criminal acusada de tràfic de drogues que actuava a Sant Adrià de Besòs

Desarticulada una organització criminal acusada de tràfic de drogues que actuava a Sant Adrià de Besòs
Sara Nicolás
29/02/2024 - 12:41

Sant Adrià de Besòs - Els Mossos d'Esquadra desarticulen un grup criminal acusat de tràfic de drogues amb la detenció de 12 persones. La policia ha efectuat una desena d'entrades, principalment al Prat de Llobregat, tot i que també s'han fet escorcolls a Sant Adrià de Besòs i a Tarragona. En total, s'han desmantellat sis plantacions de marihuana camuflades al subsol i les golfes dels edificis.

Segons els Mossos d'Esquadra, el grup havia ocupat il·legalment pisos públics destinats a serveis socials i allà havia instal·lat les plantacions. A més de marihuana, els investigadors han intervingut altres substàncies estupefaents, tot i que no han transcendit detalls en decretar-se secret de sumari. En total hi han participat prop de 200 efectius del cos policial, entre investigadors, agents de la BRIMO, l'ARRO, la unitat canina, la de subsol i la de drons. De fet, per primera vegada la policia aèria dels Mossos ha enlairat aquest dispositiu, que permet augmentar la capacitat de visió a 500 metres. Fins al Prat de Llobregat també s'ha personat tant policia local com tècnics d'Endesa, ja que els cultius estaven connectats a la xarxa elèctrica de forma il·lícita.

Des del cos policial han detallat que l'operatiu és fruit d'una investigació iniciada l'any passat i han assegurat que, amb les 12 detencions, l'organització hauria quedat desarticulada.