Desconvocada la vaga de taxis a Barcelona

Desconvocada la vaga de taxis a Barcelona
Laura Valverde
17/06/2024 - 13:04

Badalona - Desconvocada la vaga de taxis a Barcelona prevista per aquest dimarts, 18 de juny, després d'avançar en les negociacions. Els taxistes tenien previst aturar el servei de sis del matí a sis de la tarda i ocupar la Gran Via i el passeig de Gràcia. Durant la tarda d'aquest dilluns, hi ha prevista una reunió entre les associacions de taxistes i el Ministeri d'Economia a Madrid.

Les associacions de taxistes expliquen, en un comunicat, que s'ha arribat a un pacte amb el Ministeri de Mobilitat, l'Ajuntament de Barcelona i l'Institut del Taxi (MET) per una millora en la formació dels conductors, qualitat del servei i traçabilitat dels serveis de plataformes digitals. També s'ha avalat introduir l'operador de transport, una figura per tal que les plataformes de taxi i VTC gestionin una autorització i es garanteixi que els vehicles compleixin amb la llei a cada territori.

Altres reivindicacions del sector del taxi són l'augment de controls al carril bus per evitar conductes indisciplinaries, la incorporació de càmeres als taxis com a mesura de seguretat per als professionals, així com l'increment dels controls i les sancions als VTC.