Desmantellen un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a domicilis de la demarcació de Barcelona

Desmantellen un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a domicilis de la demarcació de Barcelona
Judit Larios
01/06/2024 - 18:16

Badalona - Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a domicilis de la demarcació de Barcelona. Els agents van detenir el 21 de maig quatre homes i una dona a qui se'ls atribueixen vuit robatoris amb força i dues temptatives. Les detencions es van fer arran de quatre escorcolls, una de les quals a Badalona i una altra a Santa Coloma de Gramenet.

La majoria dels robatoris van ser a Barcelona, tot i que els lladres també van actuar a Solsona i el Berguedà. Els membres del grup seleccionaven els domicilis i després els vigilaven per a obtenir-ne informació. Per fer-ho, col·locaven marcadors a les portes dels immobles i tornaven al cap d'unes hores per comprovar si continuaven al lloc o si havien caigut a terra. D'aquesta manera, analitzaven les rutines de les persones que vivien a l'habitatge. Un cop fetes les comprovacions, un especialista forçava el pany i la resta entraven a l'immoble, mentre un últim es quedava a l'exterior fent tasques de vigilància.

En els escorcolls, els Mossos van intervenir diversos objectes, com una arma detonadora, diners en metàl·lic, joies i eines per cometre els robatoris. Els cinc detinguts acumulen onze antecedents per robatoris a domicilis. Alguns d'ells també en altres països d'Europa. Els detinguts, d'entre 27 i 64 anys, van passar a disposició judicial.