Desnonats a Llefià els ocupants d'uns baixos, un dels quals amb una discapacitat motriu molt severa i necessitat d'oxigen

Desnonats a Llefià els ocupants d'uns baixos, un dels quals amb una discapacitat motriu molt severa i necessitat d'oxigen
Mar Martínez
18/12/2023 - 14:52

Sant Mori de Llefià, Badalona - Nou desnonament a Badalona, amb dues persones dependents; una d'elles, però, pateix una discapacitat molt severa. Es tracta de quatre persones que han estat desallotjades del local que ocupaven al carrer Carretera de Santa Coloma, al barri de Sant Mori de Llefià. L'Ajuntament reallotjarà en un centre sociosanitari l'home amb dependència severa. Pel que fa a la resta, dues d'elles han marxat a Sabadell i el govern local confia que la mare d'aquesta persona amb discapacitat pugui instal·lar-se al mateix habitatge del Vallès.

Ha estat la quarta vegada que es produïa l'intent de desallotjament, però aquesta s'ha executat, amb la intervenció d'una desena d'agents de mossos d'esquadra i una ambulància. A l'interior del local vivien una mare i un fill amb una discapacitat que el mantenia prostrat en un llit i enganxat a màquines per respirar. I també un nebot i un amic de la família que també anava en cadira de rodes.

Desnonament Llefia

La mare, de 68 anys, i el fill, de 37, han estat traslladats a l'hospital Germans Trias i Pujol. I els altres dos ocupants han estat acompanyats per l'entitat als serveis socials del barri de Llefià.

Una cinquantena de persones de la Plataforma Sant Roc som Badalona, que defensa el dret a un habitatge digne, s'han personat al local. Però es tractava d'un desnonament anunciat que ha acabat amb els quatre ocupants fora de l'edifici i les reixes del local soldades.