D'estar en desús, a convertir-se en una peça tèxtil original i creativa

D'estar en desús, a convertir-se en una peça tèxtil original i creativa
Redacció / ACN
03/10/2023 - 17:56

Badalona - Badalona és un dels municipis on es ven Nuar, una marca de roba conscient i sostenible que reaprofita residus tèxtils i els reconverteix en roba original perquè tinguin un segon ús. Es fabrica al taller d'Olot Ecosol, empresa d'inserció laboral de Càritas, on treballen tres dones en situació de vulnerabilitat.

Roba que s'ha llençat a contenidors i que ja està en desús o no pot tenir un ús comercial. Tret per aquest taller que les recull i els hi dona una nova oportunitat. Són jaquetes que es converteixen en mantes, armilles fetes amb edredons o bé, texans que es transformen en faldilles.

NUAR 6
NUAR 1
Taller Ecosol, d'Olot (ACN)

La creativitat està servida per renovar aquests teixits que, d'altra forma, acabarien sent residu. Uns residus que, avisen els responsables de la línia de tèxtil d'Ecosol, són dels més contaminants que hi ha al món.

Per aconseguir aquesta fita, de moment, ja han rebut 1.000 quilos de roba de rebuig i n'han utilitzat 800 per fer productes únics, a partir de dissenys de l'estudi Okollective. Per aquesta primera col·lecció, de tardor-hivern, han confeccionat més d'un centenar de peces que es podran comprar a les botigues de segona mà que hi ha a la nostra ciutat, i també a Martorell i Girona.

NUAR 8
Margarita Santaló, al taller d'Olot (ACN)

Unes peces que confecciona la Margarita Santaló, juntament amb dues dones més. Aquesta és una feina 'de pas' per tornar al mercat de treball.

Però no només es fa roba, sinó que els materials sobrants, aquells que no són molt grans, es reutilitzen per fer necessers o bosses de mà. La idea principal és generar els mínims residus possibles. La marca Nuar és un projecte d'intercooperació impulsat per Actua, Avancem Santa Clara i Formació i Treball, tres entitats vinculades a l'economia social i al cooperativisme.