Detenen cinc persones per sabotejar caixers automàtics a Santa Coloma

Detenen cinc persones per sabotejar caixers automàtics a Santa Coloma
ACN
19/06/2024 - 16:51

Santa Coloma de Gramenet - Els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts cinc persones per sabotejar caixers automàtics a Santa Coloma de Gramenet, Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat. Els investigats són quatre homes i una dona d'entre 28 i 47 anys, a qui se'ls acusa de delictes de danys, obstrucció a la justícia i pertànyer a un grup criminal que s'ha emmarcat dins l'anarquisme violent. El grup hauria realitzat 32 accions des del 6 de maig, provocant danys per un valor de 70.000 euros en el marc d'una campanya contra entitats bancàries. Els sabotatges haurien consistit en el vessament de líquids corrosius i la destrucció de vidres i pantalles amb objectes contundents.

Tres dels detinguts van passar a disposició judicial i les detencions dels altres dos van quedar sense efecte, segons els Mossos. La investigació continua oberta i no es descarten properes detencions.

L'objectiu de la campanya, segons asseguren els Mossos, era pressionar per aconseguir la retirada d'una entitat bancària com a acusació particular en relació amb uns fets investigats per danys comesos l'1 de maig de 2022, durant una manifestació del Dia del Treballador.