Deu anys de la maledicció de les rampes mecàniques de Badalona

Deu anys de la maledicció de les rampes mecàniques de Badalona
Montse López
14/03/2024 - 13:50

Badalona - L'Ajuntament de Badalona es compromet a posar en marxa les rampes mecàniques del carrer Cuba, a Sant Crist, durant aquest 2024. El 15 de març es compleixen 10 anys de l'entrada en funcionament de la primera instal·lació mecànica en un carrer amb desnivell, però els veïns se senten defraudats perquè fa molt temps que estan aturades.

Per als veïns de Sant Crist, les rampes mecàniques del carrer Cuba van suposar una millora de mobilitat en un barri on, sobretot, hi viu gent gran. Però el problema és que han funcionat durant períodes curts de temps. Cada vegada que s'espatllaven passava força temps fins que tornaven a engegar-se. La manca d'un contracte de manteniment va agreujar la situació i ha portat al veïnat a manifestar-se en diverses ocasions.

Ara, fa més de dos anys que no funcionen i els veïns n'estan farts. El darrer compromís és que es farà una obra per substituir alguns dels mecanismes. Teresa Hernández, membre de l'associació veïnal de Sant Crist de Can Cabanyes, assegura que se senten 'enganyats' ja que durant tot aquest temps han rebut el compromís que s'arreglarien les rampes i no ha estat així. 'Ara estem enfadats perquè l'1 de setembre l'alcalde ens va dir que aviat estaran en funcionament i encara no hem vist cap moviment', afegeix Hernández.

Estem enfadats perquè l'1 de setembre l'alcalde ens va dir que aviat estaran en funcionament i encara no hem vist cap moviment

L'Ajuntament de Badalona ja va anunciar el passat mes d'octubre que el procés administratiu trigaria uns set mesos més el temps que trigui l'obra. El regidor de via pública, David Mejía, assegura que es manté aquest termini: 'Els plecs tècnics ja s'han realitzat, s'estan ultimant els informes per fer la licitació i esperem que al llarg d'aquest any puguin estar en funcionament'. Mejía afegeix que el compromís és que, quan s'espatllin, puguin arreglar-se ràpidament.

Els plecs tècnics ja s'han realitzat, s'estan ultimant els informes per fer la licitació i esperem que al llarg d'aquest any puguin estar en funcionament

Pel que fa a les escales mecàniques del carrer Fortuny, també a Sant Crist, o del carrer Solsona, a La Pau, el regidor assegura que en pocs dies tornaran a funcionar. Els veïns desconfien d'aquests terminis ja que fa uns mesos que ja van rebre aquest compromís.

De moment, el govern municipal prioritzarà el manteniment de les escales i ascensors que ja estan instal·lats a diversos punts de la ciutat, més enllà de pensar en fer-ne de nous.