El Dia Mundial de la Ràdio més badaloní

El Dia Mundial de la Ràdio més badaloní
Redacció
13/02/2024 - 18:17

Badalona - El documental “El silenci de les ones” de Badalona Comunicació es farà en format podcast. Així ho ha anunciat el director general d'aquesta casa Xavier Casanovas a l'edició especial del programa Badalona Matí, en motiu del Dia Mundial de la ràdio.

RADIO 4
Frame del documental 'El silenci de les ones' | Il·lustrador: Toni Benages

Un espai conduit per la periodista Núria Rodríguez, qui ha entrevistat a periodistes destacats com el badaloní Quim Morales, presentador de 'L'última hora' a Catalunya Ràdio. També han passat pels micròfons del Badalona Matí altres professionals del món radiofònic de la nostra ciutat, com Marta Cristià, Núria Casas i també Xavier Alujas.

RADIO 3
RADIO 2

Un altre periodista que va treballar a Ràdio Ciutat és l'Isaac Salvatierra, actual alcalde de Tiana, qui ha parlat de la seva trajectòria com a periodista i el canvi a l'àmbit polític, i també sobre el format podcast i el futur de la ràdio. Precisament, un altre dels convidats ha estat Tomás Fuentes, un dels responsables del pòdcast 'La Ruina', que triomfa a les xarxes socials.

Hi ha una llibertat absoluta per als creadors [de pòdcasts] de fer allò que volen

Tomás Fuentes, un dels responsables de 'La Ruina', aquest matí

Des de l'Institut Enric Borràs de Badalona han fet referència al podcast que estan realitzant en col·laboració amb Badalona Comunicació.

RADIO

Xavier Casanovas, director general d'aquesta casa, ha destacat que aquest 2024 és l'any del centenari de la ràdio a Catalunya, i Badalona Comunicació serà present a la ciutat a través de tots els seus canals d'informació, oferint nous continguts i esdeveniments en motiu d'aquest aniversari. Una de les novetats és que l'últim documental es convertirà en format pòdcast.

'Silenci de les ones' s'està preparant en una versió pòdcast

Xavier Casanovas, director general de Badalona Comunicació, aquest matí

La ràdio és un mitjà amb més de cent anys d'història i que a la nostra ciutat va començar les seves emissions el 26 de novembre de 1933, essent una de les primeres ciutats de l'estat a tenir una emissora de ràdio. De fet, de la mà del periodista badaloní Jordi Martí, hem conegut el paper protagonista que ha tingut la ràdio en el darrer segle a la ciutat. Una visió històrica del mitjà que s'ha complementat amb el locutor i professor de la UAB, Cinto Niqui, director de l'Arxiu Sonor de la Ràdio a Catalunya.