Diada per revertir la falta d'informació sobre el cooperativisme a la Viquipèdia

Diada per revertir la falta d'informació sobre el cooperativisme a la Viquipèdia
Judit Larios
02/07/2023 - 18:44

Badalona - Millorar els continguts sobre cooperativisme a la Viquipèdia. Amb aquest propòsit, la Diada internacional del cooperativisme a Badalona ha reunit una desena de persones aquest dissabte per crear i editar articles de l'enciclopèdia en català. La jornada ha estat organitzada per l'Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord, Amical Wikimèdia i la Fundació Roca Galés.

Els organitzadors adverteixen de les mancances de la Viquipèdia pel que fa als articles sobre cooperativisme. Hi falta informació sobre algunes cooperatives històriques, i també sobre persones rellevants en el seu impuls i fets assenyalats. En concret, la jornada s'ha centrat en el cooperativisme del segle XIX i principis del segle XX. La selecció dels articles afegits a l'enciclopèdia també ha volgut revertir la invisibilització del paper de les dones en aquest moviment.

L'activitat s'ha dut a terme en el marc del 125è aniversari de la primera assemblea del cooperativisme català. El lloc escollit per a la trobada ha estat el Conservatori de Música de Badalona, l'aleshores seu de la cooperativa La Bienechora, on es va dur a terme l'assemblea. La celebració de l'aniversari va començar al març amb una taula rodona i es preveu organitzar més activitats com presentacions de llibres.