Dijous de música amb la Cantata La Clika

Dijous de música amb la Cantata La Clika
Laia Martínez
06/06/2024 - 18:52

Badalona - Més de 300 alumnes de primària de centres escolars de Badalona han viscut aquest dijous una experiència inoblidable: convertir-se en cantants per una sola tarda. A més, ho han fet acompanyats de sis músics professionals. Els estudiants han celebrat la Cantata de La Clika.

DSCF8904
Teatre Zorrilla, aquesta tarda

Amb els mòbils alçats i preparats per gravar de gairebé tota la platea, els petits han començat a cantar. L'alumnat de 8 escoles del municipi, un centre més que l'any passat, han representat sobre l'escenari del Teatre Zorrilla tot un any de preparació musical. Els mesos d'assajos, però, no han frenat els nervis dels joves de segon i tercer de primària. De fet, n'hi ha que han aprofitat aquesta jornada per enfrontar-se a la por escènica.

La Matilda, la Carmen i el Mohamed són alguns dels infants que hi han participat.

Al llarg d'aquest any, les escoles i també les llars s'omplien de música amb els assajos dels participants. De fet, una de les que ha gaudit de la representació és la Shaima Haddad, germana d'una de les cantants.

Shaima Haddad

Les cançons que els alumnes han après parlen sobre temes d'actualitat i volen transmetre valors positius, com l'autoestima o l'amistat. Quan els centres escolars s'apunten, la Clika entrega els recursos didàctics per estructurar l'aprenentatge de les cançons.

Roberto González, mestre de música de l'Escola Margarida Xirgu
Èlia Manté, produccions de la Cantata de La Clika

Parlen de temàtiques actuals i de valors importants per transmetre a la infància

Es tracta d'un projecte sociomusical impulsat per les Cases de la Música i que aquí a Badalona arriba a la seva segona edició. Al conjunt del territori, s'hi han sumat unes 600 escoles aquest any.