Dilluns comença el judici a l'exregidor popular David Gómez, a qui es demana dos anys de presó

Dilluns comença el judici a l'exregidor popular David Gómez, a qui es demana dos anys de presó
Susana Soldado
16/06/2023 - 15:21

Badalona - Aquest dilluns comença el judici a l'exregidor del Partit Popular David Gómez per delictes de prevaricació i frau a l'administració pública, pels quals fiscalia demana més de dos anys de presó i vuit d'inhabilitació. Gómez i diversos empresaris estan acusats d'haver fet una trentena d'obres il·legals a nom del consistori entre el 2011 i el 2012 per un valor de prop d'1 milió d'euros, que no es van arribar a pagar.

Segons la fiscalia, Gómez, que ocupava la regidoria de Serveis Socials i Salut, va contractar de manera verbal i sense els informes tècnics necessaris diverses obres menors i majors en locals municipals tot i saber que vulnerava la normativa de l'administració. Juntament amb l'exregidor popular, també es jutja una desena d'empresaris que, segons l'escrit del ministeri públic, eren conscients que l'import de les obres requerien un procediment públic de contractació. Afegeix que haurien lliurat directament a l'exregidor factures, i que algunes assenyalaven un concepte que no sempre corresponia amb la realitat. El document també afirma que Gómez encarregava les obres sense ordre prèvia del consistori, ni partida pressupostària, i cap informe tècnic.

En total es van fer una trentena d'obres irregulars, per prop d'1 milió d'euros que l'ajuntament no va arribar mai a pagar. Per tot plegat, fiscalia acusa l'exregidor i la desena d'empresaris d'un delicte de prevaricació i frau a l'administració pública demanant penes de més de 2 anys de presó i 8 d'inhabilitació. El judici, que s'allargarà fins al mes de juny, comptarà amb una cinquantena de testimonis.