Dilluns començarà la retirada de restes d'antigues edificacions a la platja del Pont d'en Botifarreta

Dilluns començarà la retirada de restes d'antigues edificacions a la platja del Pont d'en Botifarreta
Àlex Sisó
10/04/2024 - 18:14

Badalona - El pròxim dilluns, la Demarcació de Costes iniciarà la retirada de les restes d'antigues edificacions que els darrers temporals han deixat al descobert a la platja d'en Pont d'en Botifarreta. Es preveu que els treballs s'allarguin durant tota la setmana.

L'alcalde Xavier Garcia Albiol es va adreçar la setmana passada al Ministeri per a la Transició Ecològica i a l'AMB per demanar una reunió urgent a tres bandes per parlar de les actuacions necessàries a les platges de la ciutat i el seu calendari. Albiol assegura que és imprescindible treballar plegats perquè les platges de la ciutats estiguin a punt per la temporada de bany. Tot i agrair al Ministeri l'actuació prevista a la platja del Pont d'en Botifarreta, l'alcalde ha reiterat la necessitat de dur a terme una aportació de sorra urgent així com altres mesures a llarg termini.

GK0JyTyXMAEogKk
Platja del Pont d'en Botifarreta

L'Estat es compromet a aportar sorra a les platges que ho necessitin

El secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, assegura que les platges catalanes més afectades pels temporals rebran sorra per poder per salvar la temporada d'estiu. Ho ha dit aquest dimarts durant una visita a la costa de Premià de Mar.

Diseño sin título (2)
El secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán

Morán ha detallat que actualment el període de temporals encara no ha acabat i que per endavant s'esperen tres o quatre setmanes on és possible que es tornin a produir. Per aquest motiu, considera que fer aportacions de sorra ara, comportaria que el mar se les pugui tornar a endur. Explica que habitualment les aportacions naturals de sorra al litoral es produeixen a inicis del mes de maig. Tenint en compte aquest calendari, ha garantit que l'Estat farà les aportacions necessàries perquè les platges més afectades puguin salvar la temporada de bany.

Morán ha detallat que a hores d'ara el Ministeri per la Transició Ecològica està duent a terme prop d'una desena d'actuacions al litoral català i que s'iniciaran més si són necessàries. Destaca que és important analitzar cada cas abans de començar els treballs, ja que cada franja del litoral, diu, té uns comportaments diferents i cal veure quines són les millors solucions tècniques per adaptar-se als efectes del canvi climàtic.