Dispositiu especial de seguretat i neteja de cara a la revetlla de Sant Joan

Dispositiu especial de seguretat i neteja de cara a la revetlla de Sant Joan
Susana Soldado
21/06/2024 - 13:50

Badalona - Vuitanta agents de la guàrdia Urbana, en tres torns, vetllaran durant la nit perquè no hi hagi incidents i, a partir de les 6 del matí, iniciaran el desallotjament de les platges. A partir de llavors 37 operaris, dues garbelladores i camions compactadors començaran les tasques de neteja de la sorra.

A la vuitantena d'agents de la Guàrdia urbana que treballaran des de la tarda del dia 23 i fins al migdia de Sant Joan, se li afegeixen 22 més dels Mossos d'Esquadra amb dues patrulles dels ARRO. Entre tots patrullaran en 3 torns perquè no es produeixin incidents a cap punt del barri. Ja a partir de les 6 del matí les tasques se centraran en el desallotjament de les platges i, per primera vegada, els agents tindran el suport de 4 drons. Segons el Joan Manuel Ruiz, regidor de seguretat ciutadana, els drons permetran oferir una visió zenital del litoral per detectar si és necessària més presència policial.

neteja sant joan

Paral·lelament al desallotjament de les platges, s'iniciaran les tasques de neteja que a la ciutat s'allargaran fins dimecres dia 26. Als dos equips que surten des de la Donzella direcció nord i sud de la ciutat, enguany se li afegeix un de nou que sortirà des de la Platja del Coco direcció al Centre. Tot plegat es complementarà amb neteja viària a tota la ciutat. David Mejía, regidor de Via Pública, explica que enguany s'ha reforçat amb equips de brigada extra, tant el dia 24, com els dies 25 i 26 per la neteja de la resta de la ciutat.

El dispositiu de neteja del passeig marítim es farà conjuntament al que ha preparat l'AMB per netejar la sorra de tot el litoral metropolità. L'operatiu començarà a les 6 del matí i seran dues hores. Des de l'àrea de Medi Ambient, la regidora Sònia Egea, ha destacat que s'incrementaran de 8 a 11 el nombre de contenidors perquè els usuaris de les platges hi puguin llençar les restes de la revetlla.


Des de l'ajuntament demanen molta precaució amb els petards durant la revetlla i recorden que estan prohibides les fogueres a tota la ciutat així com instal·lar barbacoes, taules o cadires a la platja.