Dissabte 3 de juny s'inicia la nova temporada de bany a les platges de Badalona

Dissabte 3 de juny s'inicia la nova temporada de bany a les platges de Badalona
Sílvia Villarroel / Quim García
02/06/2023 - 15:28

Badalona - Les platges de Badalona ja han comptat aquest divendres amb bastant afluència de gent. Alguns banyistes, però la majoria dels usuaris gaudien del sol estirats a la sorra. Alguns fins i tot venen d'altres poblacions per banyar-se a les platges de la ciutat. El servei de neteja és un dels més demandats pels usuaris de les platges de Badalona.

Molts es queixen de la brutícia que normalment, segons diuen, comença amb l'inici de la temporada de bany. Sobre el fet de no poder comptar amb el servei de dutxa i rentapeus, hi ha opinions per a tots els gustos. Alguns usuaris afirmen que no serà del tot còmode no poder-se dutxar tot i que entenen que es tracta d'una força major a causa de la sequera que patim. Altres no hi troben cap problema i aposten per portar alguna ampolla d'aigua per treure's la sal.

DUTXA


Amb l'inici de la temporada de bany, entren en funcionament els diferents serveis que s'ofereixen a la platja. El de salvament i socorrisme funcionarà fins al 17 de setembre cada dia de 10 del matí a 7 del vespre, amb un mòdul central a la platja del Pont d'en Botifarreta i cinc mòduls assistencials a les platges de La Marina, del Coco, de l'Estació, dels Pescadors i del Cristall. Disposen de desfibril·lador per actuar davant aturades cardiorespiratòries. La platja de la Mora no disposa de servei i vigilància, ja que es troba pendent de descontaminació. Pel que fa a la vigilància, el servei ofert per la Guàrdia Urbana funcionarà durant la temporada de 7 del matí a 9 del vespre.

PLATJA

El servei d'acompanyament a persones amb diversitat funcional s'oferirà amb cadira amfíbia a la platja del Pont del Petroli i a la platja del Pont d'en Botifarreta. L'horari del servei de bany adaptat fins al 30 de juny és d'11 a dos quarts de set del vespre, i de l'1 de juliol al 17 de setembre de 10 del matí a les 7. Aquest any les persones usuàries podran gaudir d'una pèrgola per tenir ombra als punts de servei.

La pesca marítima recreativa de superfície des de terra no es pot practicar des del 15 de maig i fins al 15 de setembre, entre les 8 del matí i les 8 del vespre. Tampoc es podran portar animals de companyia a la sorra i a l'aigua del bany, excepte els gossos d'assistència durant tota la temporada. Tindran el seu espai a la platja per a gossos, que per segon any consecutiu s'ubicarà a la platja dels Patins de Vela, amb la previsió que entri en servei durant la segona quinzena del mes de juny i fins a final de temporada. Amb uns 900 metres quadrats, estarà delimitada amb tanques i disposarà d'un servei de control i informació. El seu horari serà de 10 del matí a 7 del vespre. Un inici de temporada de bany que començarà demà, amb una temperatura primaveral de cara al cap de setmana, i que s'allargarà fins al 17 de setembre.