Dos anys de l'inici de la guerra d'Ucraïna

Dos anys de l'inici de la guerra d'Ucraïna
Laura Valverde
24/02/2024 - 11:00

Badalona - Avui, 24 de febrer, es compleixen complert 2 anys de l'inici de la guerra entre Rússia i Ucraïna. Una guerra que ha ocasionat milers de víctimes mortals i ferits, així com més de 6 milions de refugiats ucraïnesos que han arribat a Europa. De fet, des de l'Associació Ucra Cat, asseguren que sense l'ajuda internacional, Ucraïna estaria arruïnada.

Dos anys després de l'esclat de la guerra, els ucraïnesos viuen una situació molt complicada. Tant les zones properes al front de guerra, amb bombardejos constants i falta de productes bàsics, com algunes de les zones llunyanes que també reben atacs amb míssils sense previ avís.

A Catalunya, la situació tampoc és bona. La majoria dels refugiats que van arribar el 2022, amb l'inici del conflicte, han decidit marxar a la cerca de millors condicions de vida a altres països com Alemanya o França. Andriy Antonovskyi, president de l'associació Ucra Cat, apuntava al Badalona Matí que el preu de l'habitatge i els tràmits burocràtics com els principals problemes.

Des de l'Associació Ucra Cat, asseguren que malgrat que alguns experts pronosticaven que aquesta guerra s'acabaria ràpidament, la realitat és que pot durar anys i anys. Tot i això, adverteixen que la guerra d'Israel i Palestina ha eclipsat la d'Ucraïna, que cada vegada es troba menys present a l'opinió pública.