'Dos instantes', l'obra guanyadora al Certamen Internacional de Pintura Zurbarán

'Dos instantes', l'obra guanyadora al Certamen Internacional de Pintura Zurbarán
Judit Larios
19/11/2023 - 22:02

Badalona - L'artista Domingo Martínez ha guanyat el primer premi del 22è Certamen Internacional de Pintura Zurbarán amb la seva obra 'Dos instantes'. L'entrega de guardons va tenir lloc dissabte, quan també es va reconèixer com a extremeny de l'any el president de la Diputació de Càceres, Miguel Ángel Morales.

El jurat ha seleccionat la proposta del pintor de Badajoz d'entre la seixantena d'obres que s'havien presentat a l'edició d'enguany. D'aquestes, n'hi havia 9 signades per autors badalonins. Els organitzadors reconeixen que el nombre de participants en el certamen disminueix any rere any, però asseguren que, en canvi, el nivell de les pintures és molt més elevat. De fet, destaquen les dificultats del jurat a l'hora de deliberar. L'obra guanyadora, que s'ha endut un premi dotat amb 2.500 euros, ha estat reconeguda pel seu enginy, expressivitat i resolució artística.

L'Associació Cultural Extremenya Zurbarán, organitzadora del certamen, destaca que enguany han batut el seu propi rècord pel que fa a la dotació econòmica dels premis, que en total ha superat els 11.000 euros. Considera que és una mostra de la consolidació d'aquest esdeveniment.

El Centre Cívic La Salut acull l'exposició de 36 de les obres presentades al concurs, entre les quals es troben les vuit que han estat guardonades amb algun dels premis atorgats.